The Make Up Guru - your favourite when it comes to beauty

Direktlänk till inlägg 19 november 2011

Slappna av och må bättre!

Av themakeupguru - 19 november 2011 10:15

Känner du dig ofta stressad? Seg eller hängig? Kanske rent deprimerad och ledsen?


Det kan bero på att du inte kopplar av tillräckligt. Hjärnan och kroppen klarar inte av hur mycket som helst. Stress är en av de vanligaste psykiska sjukdomarna i Sverige, och kan leda till många allvarliga sjukdomar som t.ex fetma, hjärtattacker, hjärnblödningar och massa annat.

Stress kan bero på att man till exempel har för mycket att göra i skolan eller på jobbet, att man känner att man inte hinner med det man måste. Men stress kan också handla om att försöka passa in i vänskapskretsar, att få den perfekta kroppen, eller att vara den bästa flickvännen.


Hur kan man då enkelt och billigt motverka stress hemma? Enkelt! Allt som behövs är en må-bra-kväll i veckan. Det kan inte bota stress, men mycket väl förebygga det. Vi har gjort en liten guide för att du ska kunna ha en så mysig må-bra-kväll som möjligt.



  1. Stäng av datorn, mobilen, lyft på luren på hemtelefonen. Inget får störa dig under din me-time! Om du har småsyskon, be dem inte störa dig på ett tag. Om de vägrar kan du i värsta fall muta dem med en chokladbit eller att du kommer att leka med dem senare.
  2. Börja med att ta ett långt, varmt bad. Häll gärna i en väldoftande olja, eller en badbomb i vattnet. Dofter som ceder, kamomill, mejram, mandarin och lavendel har en lugnande effekt. Oljor och badbomber kan du köpa i de flesta kosmetikabutiker, till exempel Kicks. Äger du inget badkar, kan du ta en varm dusch istället. Har du massagestråle i munstycket, använd det!
  3. När du gått upp ur badet; linda in håret och kroppen, raka benen och smörj in dig med en mjukgörande kräm. Använd deodorant (och eventuellt någon parfym) och rengörande lotion i ansiktet. Allt för att få dig att känna dig fräsch!
  4. Sätt på en ansiktsmask i ansiktet. Följ anvisningarna på paketet noga!
  5. Medan masken torkar, sätt på lite lugn musik i ett nedsläckt rum, och tänd doftljus eller vanliga värmeljus. Om du vill, fixa till ett fotbad och skrubba fötterna.
  6. Ta av ansiktsmasken efter anvisad tid.
  7. Byt om till en bekväm pyjamas (gärna siden eller annat "fint" tyg), och lägg dig tidigt. Lång och god sömn är A och O för bra hälsa!

 
 
Lotta

Lotta

19 november 2011 10:32

Riktigt fin blogg ni har :)

http://olesenstjej.blogg.se

themakeupguru

19 november 2011 15:23

Tack så mycket! Länka gärna till oss på din blogg. :)

 
amanda molander

amanda molander

19 november 2011 11:30

åh gud vilken bra blogg! tack för du tipsade mig om den :)

http://amandamolander.blogg.se

themakeupguru

19 november 2011 15:23

Vad kul att du tycker det! Länka gärna till oss på din blogg. :)

 
Josefine

Josefine

19 november 2011 12:21

Låter härligt :)

http://joseffinedjur.blogg.se

themakeupguru

19 november 2011 15:22

Det är det. Alla behöver slappna av och verkligen ta hand om sig själv!

 
daniella:)

daniella:)

19 november 2011 13:04

Nice blogg!:D

http://daniellabooks.blogg.se

themakeupguru

19 november 2011 15:21

Tack, vad glada vi blir! Kom gärna med tips om vad vi ska skriva om. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av themakeupguru - 30 november 2011 20:45

Tyvärr är det något problem med tidningen, som gör att den kommer att komma sent. Någon som vet hur man skulle kunna få upp dokumentet här på bloggen? Det är skrivet i Word 2010. ...

Av themakeupguru - 29 november 2011 07:30

  Du behöver: Honung, socker, en liten plastbehållare, en tesked, en glasspinne/något att röra om med.Ev. Vaselin, en fuktad handduk.       1. Ta fram din behållare och honungen. 2. Häll i en tesked honung i behållaren.     3....

Av themakeupguru - 28 november 2011 20:29

Redaktionen pysslar för fullt med novembernumret av TMUG, din alldeles egna skönhetstidning! Just nu filas det på omslaget, men vi har fortfarande tid för att lägga in ytterligare material.   Är det något särskilt du vill ha med? Det kan vara ett...

Av themakeupguru - 28 november 2011 13:55

Nu när det drar mot kallare tider så är det inte bara vädret och klimatet som ändras, utan även din hy. På vintern får väldigt många torr hy till exempel eller stressar extra mycket vilket kan bidra till finnar. Så nu kan vi gå igenom några saker som...

Av themakeupguru - 24 november 2011 22:30

    1. Kläm inte finnarna! Detta är bland det vanligaste misstaget som görs. Det kan vara svårt att låta bli, men att klämma finnar kan få bakterier att tränga djupare ned i huden och orsaka ännu mer inflammation och infektion. Klämmande av fin...

Sök i bloggen

Presentation


Välkommen till The Make Up Guru - your favourite when it comes to beauty!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Tycker du att killar kan ha smink?
 Ja, men då ska det synas!
 Ja, men det ska se naturligt ut
 Nej, smink är till för tjejer

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards